Verhalen over Eindhoven

Eindhoven ken vele verhalen, groot en klein. Ieder stadsdeel, gebouw, straat, natuurgebied, etc. kent zijn eigen verhalen en zijn allemaal interessant om te lezen. In de beeldbank staan vele foto's, waarbij achter de onderwerpen op deze foto's ook verhalen schuil gaan. Regelmatig zijn het bekende verhalen, maar vaker zijn het onbekende of zelfs vergeten verhalen. Als stadsfotograaf probeert Jasper Scheffers deze verhalen te achterhalen, zodra dit lukt kunnen deze hier worden geplaatst.

Er wordt regelmatig nieuwe informatie gevonden, waardoor de verhalen ook regelmatig worden aangevuld. Maar ook komen er vaak nieuwe verhalen beschikbaar op de site, blijf deze pagina dus in de gaten houden.

Eindhoven breed

Stratum

Geldropseweg

Als je de geschiedenis van Eindhoven goed bekijkt, kom je regelmatig de Geldropseweg tegen. De oudste vermelding van de weg is op de kaart van Jacob van Deventer uit ca. 1560. Op deze kaart was de kruising van de huidige Stratumsedijk met de huidige Geldropseweg zichtbaar, waar ook al bebouwing zichtbaar was. Toendertijd was de naam van de weg nog niet de Geldropseweg, maar hoe die wel genoemd werd is niet terug te vinden. Deze weg liep door tot een kruising met de Voorterweg en de huidige Pastoor Dijkmansstraat. De Voorterweg was de verbinding tussen Stratum en Tongelre, vanuit waar de weg vervolgd kon worden naar Geldrop. De huidige Geldropseweg was vanuit daar de verbinding met de stad Eindhoven.

Lees meer »

Woensel

Gestel

Centrum

Tongelre

Strijp

Postzegelhandel van de Pol

Op 1 augustus 2016 sloot Postzegelhandel van de Pol zijn deuren, na 45 jaar namen Arie en Ali van de Pol afscheid van deze bekende winkel in het Philipsdorp. Wat begon in een garagebox achter het huis van de familie Van de Pol, werd al gauw een winkeltje op het Wijngaardplein in Woensel. In de jaren zeventig verhuisde de winkel naar de Frederiklaan, waar het tot augustus 2016 zou blijven zitten.

Lees meer »