Fotoboek Vestdijk in de aanbieding

Gepubliceerd op 6 november 2022 om 08:56

Van 6 november tot 6 december is het fotoboek over de transformatie van de Vestdijk in Eindhoven in de aanbieding. Gedurende deze maand krijg je 10 euro korting (inclusief BTW) op het boek met de code VESTDIJK.

Zoek je nog een leuk cadeau voor sinterklaas of kerst? Denk eens aan het fotoboek over de transformatie van de Vestdijk. Zet het op je verlanglijstje of geef de goedheiligman deze site door. Speciaal voor de feestdagen is dit boek nu in de aanbieding gezet, maar wees er snel bij want na 5 december is de korting niet meer geldig.

Wil je het boek bestellen? Geef dan bij de bestelling de kortingscode "VESTDIJK" door, je korting wordt dan automatisch verrekend.

 

De Vestdijk in Eindhoven was altijd een drukke weg dwars door het centrum. Het was niet fijn om er te verblijven en auto’s reden er vaak veel te hard. Door alle uitlaatgassen was de lucht flink verontreinigd waardoor de gezondheid van de mensen die er woonden of verbleven in het geding kwam. In 2018 werd er gestart met het verbouwen van de weg. De wens was om meer ruimte voor groen, fietsers en voetgangers te creëren en het aantal auto’s te verminderen. Voor een drukke weg is geen plaats meer in de binnenstad, voor een stadsboulevard wel.

Van 3 september 2018 tot en met 19 juni 2020 heeft STRABAG B.V. de Vestdijk compleet verbouwd. Stadsfotograaf Jasper Scheffers heeft het gehele proces vastgelegd en gebundeld in dit boek.